The Ugly Truth (2009)


Adevărul gol-goluţ
Regia: Robert Luketic

Cu: Katherine Heigl (Abby), Gerard Butler (Mike)

Genul: comedie, romantic

Link IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1142988/

Notă IMDb: 6,5/10

Nota mea: ceva mai mult decât IMDb-ul. Să zicem 7,5.
Link pentru vizionare online cu subtitrare: http://www.cinema.myzone.ro/filme-online/filme-comedie/208-the-ugly-truth2009.html

Trailer:

Câteva cuvinte: Vroiam să vă vorbesc despre Agora (tot un film bun; v-am pus link, click pe nume) dar după ce am văzut Agora l-am văzut p-ăsta şi m-am răzgândit. Din simplul motiv că m-am simţit mult mai bine la el. Filmul e o comedie savuroasă, cum rar mi-a fost dat să mai văd în ultimul timp. Da, e una romantică; da, ies vreo duzină pe an… dar nu ca ăsta. Cum să spun? Scenariul filmului e… cam acelaşi. Comediile astea romantice parcă sunt toate la fel. Interpretarea actorilor nu pot să zic că a fost de Academie. Au fost, să zicem, acceptabili. Dar totuşi există şi câteva aspecte pozitive. Gândiţi-vă la un film cu replicile geniale din „How to Lose a Guy in 10 Days” şi cu situaţiile absurde şi penibile din „American Pie” (oricare din ele, nu contează) dar la care râzi cam ca la „Good Luck Chuck„. Mie personal impresia asta mi-a lăsat-o. Aaa, şi ce îl face cu adevărat deosebit pentru mine? Faptul că m-a pus pe gânduri. Sunt vreo două scene puţin mai serioase care efectiv m-au făcut să mă gândesc că (fiţi atenţi aici că nu o să auziţi prea des de la mine aşa ceva) noi, bărbaţii, suntem în esenţă nişte copii mari. Oricât de jmecheri ne vom pretinde în arta seducţiei, vor fi momente în care, din orgoliu sau din ignoranţă, nu vom deschide gura să spunem lucrul potrivit. Lucrul esenţial, lucrul corect, lucrul care trebuie spus pentru că este singurul lucru care prin firea logică a lucrurilor trebuie spus. Pentru că noi gândim exact opusul pentru că suntem bărbaţi şi gândim cu ouăle exact atunci când nu este cazul. Şi, de multe ori, chiar şi atunci când ştim exact ce avem de spus sau ce avem de făcut, vom spune o tâmpenie sau în cel mai fericit caz nu vom spune şi nu vom face nimic. Pentru că ouăle noastre au întâietate. Şi ouăle noastre sunt mari pentru că sunt pline de orgoliu.

Replici memorabile (sunt atât de multe încât nici nu ştiu pe care să le aleg):

Abby: „I’m your producer.”
Mike: „Hey. I like a woman on top.”

Abby: „I do not watch your program… My cat stepped on the remote.”
Mike: „Oh, you want to thank your pussy for me, then?”

Abby: „You do not have the luxury of using «blow» and «job» in the same sentence.”

Scenă memorabilă: E o scenă care implică nişte chiloţi de damă vibratori într-un loc public aglomerat care cred că va plăcea bărbaţilor.

Cu cine să îl vezi: Eu l-am văzut singur din… simplul fapt că nu am avut cu cine să-l văd şi m-am simţit bine oricum. Merge de minune cu gagica/iubitul, cred. Dar nu în companie mai extinsă. Şi nu la cinema.

P.S. Elena, tu nu te obosi să te uiţi la el. E ori prea vulgar ori prea siropos pentru tine. Ori şi una şi alta. Ori găseşti tu ceva care să nu-ţi placă. Că doar mi-a plăcut mie. Pentru tine vine mai târziu cronica de la Agora.


6 responses to “The Ugly Truth (2009)

 • Elena

  Astept cu nerabdare..
  Dar n-am sa te scutesc de un comentariu si la filmul asta, cand voi gasi un moment sa-l privesc 🙂

 • Pisica Roz

  Mi-a placut mai mult Agora decat asta, dar nu e termen de comparatie. E simpatic filmul, dar pe aceeasi reteta clasica americaneasca. Spre exemplu, ca si comedie, cea mai tare din 2009 mi s-a parut The Hangover, cel putin mie. Eu zic ca a fost chiar geniala, l-am si vazut de doua ori si daca am vorbit acum de el, cred ca o sa-l bag si la download.

 • mai real ca irealul

  haha, ce verb e ăla? eu vroiam?
  de parcă nu era de ajuns că eşti un grammar nazi prost, acum te uiţi şi la filme proaste?!
  nu e bine să te pui cu un om cu multe clase (clase cu sens conotativ şi denotativ, dacă mă-nţelegi) peste tine şi cu ceva timp liber.
  bagă nişte gramatică şi mai vorbim! tchuss!

 • Victor

  Coae… dacă ai avea atâta timp cât susţii că ai şi ai citi tot ce scriu ai vedea că eu nu am pretenţii şi nici nu am susţinut niciodată că scriu corect. Da’ tu te simţi bine că poţi să-mi dai peste nas? Să-ţi fac rubrică pe blog? Ce zici? Hai că îmi mai faci o vizită-două. Hai, te rog.

 • Andrei

  Mai întâi melodia aia cu Bosqueto şi acum filmul ăsta… Hai cu Agora!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: