Scrisoare deschisă către un sufleţel…


Hei, tu! Da, tu.

Da, ne cunoaştem, deşi nu ne-am văzut încă. Dar abia aştept să ne vedem. Ne-am cunoscut încă înainte de a te naşte. Şi chiar dacă m-ai tratat atunci cu indiferenţă ai reuşit să mă cucereşti. Erai doar o mogâldeaţă mică în burtica mamei tale dar deja aveai un temperament incredibil. Am rămas uimit cum a reuşit natura să vâre atâta personalitate într-o creatură atât de mică. Şi încă mai sunt. Am auzit că nu te-ai schimbat deloc. Chiar dacă în jurul tău s-au schimbat multe. Între timp ai cunoscut lumea şi sunt convins că ai şi schimbat-o. Cel puţin pe a părinţilor tăi ai întors-o cu susu-n jos, cum e şi normal. Dar lumea nu te-a schimbat pe tine. Ai rămas aceeaşi mogâldeaţă cu temperament. Şi mie îmi plac persoanele cu temperament. Iar pe tine te voi adora din momentul în care te voi vedea. Chiar mai mult decât o fac acum, privindu-ţi fotografiile de la mami şi de la tati de pe Facebook. Abia aştept să te văd pui de om. Să-ţi văd ochişorii ăia negri şi umezi cu care-i binecuvântezi pe părinţii tăi în fiecare zi. Să te iau în braţe chiar dacă tu mă vei trata poate cu aceeaşi indiferenţă cu care m-ai tratat şi prima dată. Să mă joc cu tine şi să-ţi spun ce creatură minunată eşti.

Bine ai venit printre noi, Eva. Să creşti mare şi sănătoasă iar destinul să-ţi rezerve tot ce-i mai bun în viaţă.

Cu drag, Victor.

Pentru Cristi şi Elena: Nu ştiu dacă am reuşit să vă arăt cât sunt de fericit pentru voi. Uneori sunt un dezastru atunci când vine vorba să arăt ceea ce simt cu adevărat. Scrisoarea asta e o metodă de-a compensa ceea ce nu v-am făcut să simţiţi în mod direct. Şi cadoul meu de bun venit pentru Eva. Sper să nu vă supăraţi că mi-am permis s-o public. Felicitări din tot sufletul. Să fiţi sănătoşi să vă bucuraţi de binecuvântarea asta în fiecare zi, la infinit.


4 responses to “Scrisoare deschisă către un sufleţel…

 • Victor

  Orice comentariu la acest articol care mie mi se va părea cât de puţin deplasat va fi şters. Cel mai bine ar fi să vă abţineţi atâta vreme cât nu cunoaşteţi persoanele în cauză. Dacă totuşi doriţi să-i felicitaţi pe fericiţii părinţi (deşi nu îi cunoaşteţi) sunteţi liberi să o faceţi. Singurul motiv pentru care articolul nu are comentariile blocate este acela că vreau să dau şansa persoanelor cunoscute de a lăsa o părere.

 • Dutu Mihai

  Băi eu i-am felicitat deja, dar dacă e „nevoie” o fac şi aici: Felicitări şi mult succes în continuare! Sper ca am spart gheaţa şi se aruncă şi alţii. 😀

 • Victor

  Ştiu că ai făcut-o. Parcă undeva pe Facebook. Dar nu cred că se supără nimeni că ai mai făcut-o odată. 😉

 • Elena

  Abia azi am reusit sa citesc. Multumim mult pt urari, oricum stiam clar ca te bucuri pt noi. Si noi abia asteptam sa te vedem.
  Nu ne deranjeaza ca ai publicat textul asta, ai fost foarte dragut. Drept sa-ti spun m-ai lasat fara cuvinte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: