Votaţi! Mulţumesc.


S-a dat drumul la voturi pentru etapa a 5-a a concursului de Proză Arhiscurtă „Cinci săptămâni în palon„. În această etapă particip tot cu 2 texte. Iată-le:

Linie de cod
– Mi-e frică…
– Nu are de ce… Apuci de ştecher şi-l scoţi din priză.
– Mi-e frică! repetă răstit.
– De ce ţi-e frică?
– Că o să mor…
Se lăsă pe spate în fotoliul cu servosuspensii şi privi îndelung la maşina antropomorfă din faţa sa. Ventilatoarele lucrau la regim maxim pentru a răci procesoarele inundate de… frică. Îşi aprinse o ţigară denicotinizată şi se lăsă copleşit de implicaţiile descoperirii. Reuşise. Spărsese în sfârşit nenorocitul de cod al emoţiilor. Crease prima maşină cu sentimente!

Aici e Bucureşti
Bătrânul se uita confuz la plasator.
– Apoi io tot nu pricep care-i baiu’…
– Trebuie să stingeţi ţigara! repetă angajatul cinematografului, mai apăsat.
– D’apoi la noi în comună se fumează la matineu…
– Aici e Bucureşti! replică tânărul, zeflemitor. Nu e voie.
Bătrânului nu-i scăpă tonul de superioritate din vocea „flăcăului cu lanternă”. Se ridică hotărât şi o porni cu pas domol dar cu o atitudine demnă spre ieşire. Cu ţigara iţindu-se pe sub mustaţa îngălbenită, murmură:
– Nişte ţărani!… şi ieşi.

Dacă v-a plăcut măcar unul din ele, îl puteţi vota aici. Restul PA-urilor în concurs în această etapă le puteţi citi aici. Acum, Călin, organizatorul concursului zice că fiecare IP poate vota de maxim 4 ori. Eu am votat o singură dată şi deja la al doilea vot nu mă mai lăsa. Dar dacă voi puteţi vota de alte trei ori, vă recomand călduros s-o votaţi şi pe Adela cu ale ei „O ultimă…” şi „De după”.

Editare ulterioară: Aveţi timp să votaţi până mâine, 6 noiembrie, după prânz.
Vă mulţumesc.


18 responses to “Votaţi! Mulţumesc.

  • noaptebunacopii

    Victor, mai încearcă. La mine, a mers. Le-am votat pe ale tale şi pe al lui Cristian Dima.

  • CalinH

    Poti vota o singură data, patru PA-uri diferite, nu de patru ori acelasi PA.

    • Victor

      Călin, nu am încercat să votez de patru ori acelaşi PA, ci un alt PA după ce am votat unul. Dar m-am prins într-un târziu cum funcţionează. Trebuiesc selectate toate cele 4 PA-uri de prima dată, înainte de a da click pe „vote”. Am înţeles cam târziu, dar am înţeles în cele din urmă.
      O să fac un update la articol. Scuze.

  • Friday Links (8): “Mai tare ca moartea” « LA +ILM

    […] și vreți să-l promovați-votați, vă invit aici ) Era îndrăgostită până peste de cap, de bărbatul cu mustață și pălărie, care trecea zi de zi, pe lângă ele, să vadă ce mai fac și să le […]

  • LeeDee P.

    Imi place PA-ul tau SF – si eu am scris cateva, iar acum incerc sa le transform in povestiri… Felicitari si bine ai venit sa dai o mana de ajutor la nasterea unei noi specii literare! 🙂

  • Victor

    Mulţumesc. Drăguţ din partea ta să treci pe-aici. Nici PA-urile tale nu sunt mai prejos. Imi plac pentru că majoritatea au mesaj. Dar mai mult decât PA-urile, îmi plac poeziile tale.
    În privinţa PA-urilor mele, sunt idei mai vechi, unele provenind din povestiri de-ale mele (pe unele le găseşti pe blogul meu literar, poza cu planeta din dreapta :)) iar altele, ca şi tine, plănuiesc să le transform în ceva mai amplu. Mă refer la cele 4 publicate până acum, pentru că până acum nu m-am mai „jucat” cu această specie literară. Am descoperit-o de curând, dar cu siguranţă o să mai cochetez cu ea. E o „damă uşoară” în condiţiile în care trăim în secolul vitezei şi suntem mereu în criză de timp.

  • Pe mail primite şi pe blog share-uite (spre amuzament dăruite) « Noaptebunacopii's Blog

    […] Răspunsurile le-au dat Victor şi Zaqk, mai jos, la comentarii. Pentru nr. 21: castrat. (ups, ştiu! dar, aşa a fost livrată […]

  • Frică. Palonul şase « Călin Hera. PA-uri şi mirări

    […] înainte de a publica clasamentele, se cuvine să anunţ tema pentru palonul 6, inspirată din PA-ul care a câştigat etapa a 5-a (Linie de cod, autor Victor). […]

  • turcanvalentin

    Mi-au placut cele doua texte, dar al doilea e superb!!! Fii atent la una traita in direct: Stateam la carciuma din Sfantu Gheorghe(ala din Delta)si sorbeam linistit o Votca. Nu are rost sa-ti descriu fumul,mirosurile si fetele.La un moment dat intra una la vreo 2 metri,fardata,machiata,rujata,o muieroaica zdravana,care aducea cu o partizana din filmele sovietice, si cere o votca mare. Barmanita scoate o halba de jumate pe care o umple cu 200 ml votca si 300 ml vin. Eroina o da rapid peste cap, zice ceva in ruseste, apoi se pregateste sa plece.Din fundul carciumii vre doi betivani ii striga ceva ,tot in rusa, dupa care incep sa rada.Nu vrei sa stii ce culoare aveau dintii lor sau cum duhneau. Eroina se intoarce incet ,probabil ii injura, apoi zbiara : Fir-ati ai dracului de betivi!

  • Ţigări fine (clasament proză arhiscurtă) « Călin Hera. PA-uri şi mirări

    […] Îi felicit pe Victor şi Ion Toma Ionescu pentru faptul că PA-uri scrise de ei au obţinut peste 100 de voturi. Remarc […]

  • turcanvalentin

    Sunt din Macin. Am fost vecini in copilarie. Acum sunt profesor de istorie la SF Gheorghe,in Delta.Mai tin minte ca discutam despre cartile citite sau comentam calitatea benzilor desenate din Pif, Rahan sau Mickey Mouse. Mai tin minte ca erai pasionat de literatura SF. Mai tin minte ca bateam drichea prin cimitir sau ca mancam cirese la DCA, peste drum de casa ta. Aveai un caine mare, maro la care am vazut prima data capusi. Atunci cand eram prin clasa a VII-a ,te-ai mutat in centrul orasului si am fost foarte suparat mai ales ca nu am ramas prieteni. Zilele trecute rememoram intamplari din viata mea pe care sa le pun pe hartie.Faceam un bilant al persoanele care m-au influentat si asa mi-am adus aminte de tine.Iti doresc succes! voi urmari in continuare scrierile tale! Muzele sa fie de partea ta!

  • Victor

    Băăăăăă… de când te caut. :p Da’ nu te chema Valeriu, mă? Hai că-ţi dau un add pe mess. Sper că ăla e ID-ul de mess (din adresa de mail care ai lăsat-o la comentariu). Dacă nu e aia, lasă un alt comentariu cu adresa respectivă.

  • turcanvalentin

    Aceea e adresa mea de mail si mes.Valeriu ma cheama, dar cel care mi-a facut adresa mi-a gresit numele si nu l-am mai schimbat.

  • Elena

    Felicitari! Tine-o tot asa.

    • Victor

      Mersi.
      Fată, m-am strofocat de mi-a ieşit fum pe urechi să-i scriu articolul ăla frumos lu’ fi-ta şi tu nu ai adus nici o vorbă de el. :p Că mi-am adus aminte acuma…

  • turcanvalentin

    sa-mi trimiti si mie Id-ul tau de mes!

  • LeeDee P.

    Am intrat deja, pe blogul tau literar si m-a cuprins nostalgia, amintindu-mi ca si eu am „debutat” cu nuvele SF, dar am cam neglijat SF-ul in ultimii ani… O fi vreun semn ca mi-ai iesit in cale! 🙂

    PS: sunt incantata ca ai sesizat mesajul PA-urilor mele, inseamna ca reusesc sa ma fac inteleasa…

Lasă un comentariu