Ori suntem bacterii, ori nu mai suntem


Din ciclul „să ne culturalizăm cu fleşpleieru‘” am găsit pe un site un flash interactiv numit The Test Tube. Ca interactivitate nu e cine ştie ce: la început vi se cere să scrieţi o activitate pe care aţi face-o dacă aţi avea la dispoziţie un minut în plus în timpul vostru preţios. Sugestie: nu spuneţi că vreţi să vă… regulaţi dacă nu vreţi să vă simţiţi vinovaţi la sfârşit. Apoi e un nene care vă vorbeşte în timp ce puteţi da click pe diferiţi stafilococi pe-acolo şi alte prostioare. Sugestia doi: lăsaţi click-urile şi ascultaţi ce zice nenea ăla, că zice bine. Eu am cam rămas cu gura căscată şi, la o analiză mai profundă, mi s-a cam ridicat părul pe ceafă. Perspectiva e groaznică.

(click pe imagine pentru a porni aplicaţia)

PS: Pentru alte flash-uri interactive puteţi să mai zăboviţi pe site-ul ăsta. Toate sunt marfă. Eu recomand This Land (un reportaj multimedial conceput sub formă de jurnal de călătorie prin ţinuturile arctice ale Canadei, cu timeline interactiv şi cu multe informaţii tehnice dintre care unele s-ar putea să vă lase ca la dentist) şi Out My Window (o colecţie de mărturii din întreaga lume despre ceea ce noi numim „viaţa la bloc” – şi nu mă refer la serialul ăla românesc de tot rahatul; cea mai impresionantă mărturie mi s-a părut cea a bătrânei din Taiwan despre columbaria – cimitirele zgârie-nori; odată intraţi în fiecare din cele 13 „apartamente” daţi click pe cerculeţele din stânga jos pentru a urmări filmuleţele sau exploraţi spaţiile virtuale în căutarea elementelor interactive; bonus de interactivitate: filmuleţele la 360° pe care le puteţi găsi în unele „căsuţe”).

PS2: Creditele merg la Inedit România pentru că la el am descoperit Out My Window şi implicit tot site-ul.

Editare ulterioară: Dacă site-ul de mai sus nu vă mulţumeşte, aveţi aici un alt site cu câteva hărţi interactive foarte interesante. Şi pentru asta creditele merg tot la Inedit România.

Reclame

4 responses to “Ori suntem bacterii, ori nu mai suntem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: