VÎNTUra-mi-aţi stenograma!


A avea sau a nu avea mogul. Asta-i problema blogărimii de satiră zilele astea. Bă, dar mai lăsaţi-o-n pula mea cu dilemele astea şecspiriene. De când au apărut stenogramele alea cu Vîntu pe hotniuz parcă a înebunit lumea. Şi nu, problema cea mai importană pentru ei nu e relaţia conjugală Vîntu-Băsescu. Ci divorţul cu surle şi trâmbiţe Caţavencu-Kamikaze. Pulifriciu gratis s-a opărit la oo că ăia de la Kamikaze îşi croiesc drumul succesului prin presa de satiră românească pe spetele vechii glorii a Academiei. Citiţi parabola răsuflată a nevestei curve ca să înţelegeţi mai bine. Manţi, s-a simţit rănit în orgoliul propriu de nevastă gonită de-acasă fără pensie alimentară şi vine cu o replică la fel de obosită cum că anii de glorie de la Caţavencu se datorau de fapt talentului proaspăt şi tineresc al celor plecaţi la Kamikaze. Nimic rău sub soare. Nici nu mă aşteptam să se lase cu strângeri de mână şi palme prieteneşti pe umăr. Problema e că polemica nu se opreşte aici. Ba chiar o ia pe arătură rău de tot. Zici că a dat strechea în toată blogosefera. Lorena (am descoperit-o de curând şi-mi place dar acu’…) zice că schimbul ăsta de replici e gay, apoi explică: ” El atacă, ea răspunde.” ‘apăi dacă schimbul de replici e între un el şi-o ea, mie mi se pare destul de hetero. În cel mai rău caz e deplorabil. SingurEu, trollul veteran, a pornit o adevărată cruciadă la Manţi, că la Piticu Gratis e banat. E atât de vehement încât ia pe toată lumea la pulit, indiferent de poziţia adoptată. Măcar pentru asta trebuie să-i admirăm obiectivitatea. Şi efortul depus pentru a realiza poemul epic în proză scură şi imagini de la el de pe blog. Efort deloc inutil. Se ştie că Manţi aduce vizite.
Şi asta nu e tot. Nu doar blogării s-au ţicnit ci şi comentacii. Daţi o raită prin linkurile alea şi o să vă convingeţi.
Acuma io nu-nţeleg care-i scopul. Aşa cum zicea şi Vîntu (divin) într-una dintre faimoasele stenograme, când vorbea de Băsescu şi de filmul în care marinaru’ îl trozneşte peste bot pe puştiul ăla, există susţinători de amble părţi şi nimeni nu o să stea în loc de argumentele voastre (şi ale comentacilor voştri) indiferent cât de relevante şi de incontestabile or fi ele. Faptul că de la Caţavencu vs. Kamikaze se ajunge la moldovean vs. oltean, la mogul vs. filantrop-finanţator nu dovedeşte altceva decât că adevărul e undeva la mijloc, dar ca şi în politică, nu exită linie de centru. În cel mai rău caz eşti de centru-stânga sau de centru-dreapta. Iar cititorii (mai) inteligenţi (decât ai lor) vor ajunge singuri la adevăr, nu trebuie să faceţi voi teoria chibritului.
Aşa că scutiţi-ne de certurile astea conjugale pentru tutela progeniturii voastre retardate (ratingul pe nişa de satiră) şi faceţi ce ar trebui să faceţi. Scrieţi umor. Că noi vrem să ne râdem.


20 responses to “VÎNTUra-mi-aţi stenograma!

 • SingurEu

  N-aduce vizitatori. Dacă-mi căutam interesul din punctul ăsta de vedere, mergeam pe burtă cu piticigratis. La un (singur!) comentariu pertinent de peste 3 randuri, primeam de cel puţin 3 ori mai mulţi vizitatori decât au venit de la Manţog. E statistică verificată, nu sunt cifre date din burtă.

 • cipslim

  pai si cum nu te-ai ras? Adica te-ai ras la comentarii da tot postarea aia e responsabila nu?
  Iauite ce cacat Lorena Lupu e descoperita… Ma cu aia nu ai ce sa discuti, Aia sa te ia la misto te ia, da cand dai replici acide te baneaza. Ideologic nu ca dai cu cacat sau mai stiu eu ce trolezi pe acolo.
  Eu am crezut initial ca e inteligenta, intelege meantrele sarcasmului alea alea, da nu e vorba de asta. E un fake.

  In ceea ce il priveste pe Radu… Radu e un Copypasta si gata, numai ca e ca manelistii astia de la inceput, face copypasta de pe alte meleaguri.

 • Lorena Lupu

  Victor: după cum am răspuns şi la mine, schimbul de metafore este gay, fiind între doi tipi (Radu şi Manţi). Acel „ea” este referitor la poziţia de nevastă pe care a sărit Manţu’ să o adopte fără să stea prea mult pe gânduri.

  Bun, dacă reciteşti postarea mea, ea e una destul de pacifistă. Ideea ei e: fiţi în primul rând oameni, şi pe urmă marionete ale variilor moguli declaraţi sau undercover. Nu e normal ca doi oameni, până nu demult cei mai buni prieteni, să devină fiare datorită conjuncturii. Eu cred sincer că banii vin şi pleacă, dar prietenii adevăraţi sunt de neînlocuit.

 • cipslim

  fa haito, ce te face sa crezi ca ei erau prieteni adevarati si nu doar colegi ? Si chiar sa fi fost prieteni, odata ce Radu a plecat „pe interes” si nu a venit cu aia de frica sa nu pice de pe scaun, gata cu prietenia. Din moment ce erau toti acolo in cloaca si se stia care e treaba cu sclavia ca au facut-o publica, si Radu a ramas in urma ce spunea asta? Nu-i un fuck you destul de evident? Adica trebuia sa vina acasa la el sa-i futa femeia sau ce ii trebuia ca sa se distanteze?
  boo hoo si ce jurnalisti eram odata. In plus asta macar a subliniat ca nu e vorba de talentul lu Radu ci mai mult de faptul ca sunt niste lasi si niste sclavi cu coloana vertebrala in otet.
  mey ppl mey.

 • SingurEu

  Moreno, te-n cur! La mine nu comentezi!!!
  Pui botu’ LA vrăjeala LA toţi golanii internetului, care TE MINTE!!
  Şi tocmai pe mine, pe care am fost cel mai consecvent şi pe care te-am apreciat din cele mai vechi timpuri… tocmai pe mine mă ignori!
  Nici până acum nu te-ai prins că sunt megaîndrăgostit de tine???

 • Lorena Lupu

  cocalare (la primul mă refer): 1. încă nu am primit sacii deontologici de scuze din partea ta.
  2. care replici inteligente? cât te mai minţi singur că eşti inteligent? iată cam cât de jalnic face faţă cocalarul unui dialog care se ridică peste nivelul înjurăturilor de periferie care-i constituie lexicul de bază: http://bibliotecababel.wordpress.com/2010/06/06/in-loc-de-pds/
  Pare o schiţă de-a lui Bendeac cu Fernando de la Caransebeş, dar nu e. E real.

  singureu: ce să-ţi fac dacă nu ai vrăjeala suficient de convingătoare?

 • cipslim

  ce scuze, pen ce ca nu am inteles? Da-mi motiv de cerut scuze si mi le innaintez.
  Auzi da da si limku cu Popescu, cand ala zice de Playboi cu 2 zile inainte sa afle de existenta ta, dupa aia vede cat esti de aroganta si nu te baga in seama si dupaia tu scrii pe blog ca el din cauza ta se ia de revista. Si cand scrie omu pe blog la tine sa rectifici blochezi comentariul. Deci ce cacat vrei sa discute lumea in mod normal cu tine. Nu te-am insultat pana nu ma-ai insultat da daca am luat-o pe calea asta dant cum s-ar spune. Tre sa te respect eu ca ce? Tre sa fiu eu respectuos in virtutea faptului ca altii te respecta? Make me!
  Si vai ce ma afecteaza ce zice o vita cu impresii despre mine, uau ma apuc sa plang ca uite ce ai zis tu ca Fernando de la Caransebes, ca Bendeac ca nush ce. Te tine pizda da drumu la comentarii la tine pe blog si justifica-te acolo in fata alora care nu bat din palme de cate ori scrii tu ceva.
  A nega comentarii, atat timp cat nu contin injurii sau obscenitati ci doar critici e semn si de lasitate dar mai ales de faptul ca nu mai ai cu ce sa te aperi.

  Acuma domnu Victor sa ma scuzi ca vb noi despre alte chestii paicisa si deviez de la subiect insa din moment ce ai pus-o pe nesimtita asta in postare macar sa stii si tu cu cine ai de a face. Lorena e un personaj din manele, la ea ai sa gasesti mereu: Valoare ca a mea nu are nimenea, dusmanii ma mananca de la spate, prietenii ma tradeaza, eu e smecher si am 4 foi la CV… chestii de astea.
  Are idei bune? Are domle, scrie si lucruri fascinante, dar ca persoana….

 • Lorena Lupu

  pentru ce? pentru tot jegul pe care l-ai ouat despre mine pe toate blogurile, pentru toate minciunile ordinare, toate afirmaţiile calomnioase şi toate insultele, aruncate de sub umbra anonimatului. ce ascunde acest anonimat, te rog frumos? probabil tot un nimic, dar cu buletin.

  Popescu nu mă cunoştea? Iar vorbeşti fără să ştii, ca de obicei? Popescu îşi făcuse din mine o ţintă a spamului de multe, multe luni. Iar coperta a publicat-o special pentru că refuzasem să fac parte din nu ştiu ce juriu de concurs penibil de pe blogul lui. Informează-te înainte de a abera.

  De unde ştiu că Radu şi Andrei erau cei mai buni prieteni? Uite, îi cunosc personal pe ambii. Sunt doi oameni care ţin enorm unul la celălalt. Îşi poartă de grijă reciproc, se compătimesc. E(ra?) una dintre cele mai frumoase prietenii pe care le-am văzut vreodată.

  Pe tine te-am banat pentru că nu încetai cu mârlăniile. (nu CRITICI, OBSCENITĂŢI ŞI MÂRLĂNII.) Şi precum se vede din tot ce ejectezi aici şi la Bebel, am avut cele mai îndreptăţite motive. Banat vei rămâne pe vecii vecilor, amin. Nu am ce să apăr în faţa unei mârlănii, pot cel mult să răspund cu aceeaşi monedă, să avertizez că sancţionez, apoi să sancţionez. Atât.

  Iar din ce se vede mai sus, nu eu îmi lăudam valoarea, ci tu mă ponegreai. Şi un sfat: înainte să evaluezi personalitatea altora, fă-ţi un exerciţiu de autoevaluare. Vei fi surprins să vezi cât de infim şi de infiRm eşti.

  Şi gata, nu mă mai cert cu persona non grata pe un blog terţ. Te declar nul.

 • Victor

  @Lorena: Ce copertă? 🙂

 • cipslim

  fa fututz steaua ma-tii, pai concursu ala o aparut dupa ce a publicat el aia de pe blog cu playboy, nu mai minti ca o vaca ca nu tine pe internet. Gata ti-e frica ca te afla lumea ce penala esti, te’n fras de snoaba.
  Am mai comentat eu pe blog la tine? si bani sa-mi dai ca nu mai calc pe acolo, vrei sa ma laud cu cati bani am eu si ce masina conduc? Da ce io is ca tine sa mor de inima daca nus ce scriitoras primeste mai multa atenntie? Ma doare in cur ce zici tu si de sfatul tau (psihologie chestii trestii coae) cu autoevaluarea. Ce? ca nu sunt scriitor si tu esti? Asta sa evaluez? pai eu nu pretind fa!
  Ia sa vedem, ai un exemplu de obscenitate? Unu de pe blog la tine nu dupa ce m-ai facut sa inteleg cu cine stateam de vorba. Ai o pula fa snoabo.

 • Lorena Lupu

  Victor, cu câtva timp înainte de a anunţa un concurs (nu m-a interesat de ce fel) la el pe blog, Mircea Popescu (până atunci la fel de mânjit la gură ca şi mostra de excrement de pe blogul dvs.), mi-a lăsat un comment: „te anunţ că faci parte din juriul etc.”

  Greşită abordare pentru orice om cu şapte ani de acasă. Problema se pune aşa (pentru un om care nu m-ar fi trollat până atunci): „Lorena, AI FI DE ACORD SĂ PARTICIPI LA…?”

  Mai mult, dacă tot ştii că m-ai insultat în nenumărate rânduri, şi brusc ai nevoie de ajutorul meu, un minim bun simţ al presupune:
  1. măcar nişte scuze pentru insultele precedente
  2. o săptămână de raporturi decente, care să justifice gestul de a-mi cere o favoare
  3. rugămintea de a face acest lucru pentru el.

  Dar astea-s lucruri de la sine înţelese pentru un om educat.

  Răzbunător, individul respectiv a luat coperta Playboy-ului următor (care promova interviul făcut de mine cu Cristian Ţopescu) şi a început să posteze o serie de răutăţi gratuite. De ce gratuite? Pentru că ilustra acele răutăţi cu poza unei reviste cu celofanul intact, prin urmare nici măcar nu o răsfoise, să ştie despre ce vorbeşte.

  Apropo, mi-e greu să port un dialog decent prin acest morman de gunoi. Propun să mutăm discuţia pe blogul meu, unde e curat.

 • Victor

  Băi, ia încetaţi!…
  Deşi articolul ăsta nu e scris pentru cititorii mei regulaţi, pentru că-i doare în pule de Caţa şi de Kamy şi e scris mai mult pentru vizite şi pentru refularea mea proprie şi personală, am şi eu 3 admiratori pe-aici şi o reputaţie de apărat în faţa lor. Aşa că vă rog să vă mutaţi bălăcitul în altă parte.

 • Lorena Lupu

  De unde şi până unde „băi, ia încetaţi”? Chiar nu se vede cine e cu atacul şi cine cu defensiva? Sau tu vezi un ins brutalizând o femeie pe stradă şi strigi, „băi, ia încetAŢI”?

  în materie de reputaţie profesională, să zicem că am ceva mai mult de apărat şi îmi convine cu atât mai puţin să fiu agresată verbal astfel!

  şi nu în ultimul rând: e jignitor să mă bagi în aceeaşi categorie cu un ins de o asemenea mârlănie. ar fi de parcă te-aş înşira eu pe tine şi trei ţigani buboşi şi păduchioşi, şi v-aş băga în aceeaşi oală. ţi-ar conveni? presupun că nu!

 • Victor

  Ban. Pe viaţă. Şi pe IP. Că te-ai luat de mine. La mine acasă. Ai belit-o. Acu’ îţi trebuie proxy.
  Glumeam. Cum tot în glumă a fost şi tonul comentariului anterior. Credeam că ai să-l sesizezi. Sincer nu vă cunosc nici pe una nici pe altul ca să iau apărarea sau să defavorizez pe cineva. În privinţa exemplului cu femeia brutalizată pe stradă, sper că glumeai şi tu, altfel înclin să cred că îţi place să pozezi în victimă. Nu văd cum un oarecare ţi-ar păta onoarea şi chiloţii într-un mod atât de brutal printr-un comentariu pe blogul unui oarecare. 🙂
  Şi dacă m-ai vedea pe mine certându-mă cu trei ţigani burtoşi şi păduchioşi atunci, da, mi-aş merita-o să mă bagi în aceeaşi oală. Şi ca bonus să aprinzi şi aragazul.

 • Lorena Lupu

  sincer, există google şi poţi verifica ce a făcut măcar unul dintre noi în viaţă. celălalt fiind anonim, nu ai cum. dar cred că se detectează şi tonul, şi stilul, şi calitatea umană, din tot ce spune.

  dar să mergem pe mâna metaforei cu ţiganii păduchioşi. dacă ai fi pe o stradă întunecată, fără felinare (neagră ca blogul ăsta) şi s-ar năpusti trei ţigani burtoşi asupra ta – ce ai prefera? să observe cineva situaţia şi să intervină cum trebuie, sau să zică: „ce pozezi, bă, în victimă? ce, te-a agresat ăla? hai, nu mai spune! ce, eu văd că vă bateţi, nu văd că eşti atacat şi te chinui să scapi!”

  well? da, când suntem agresaţi, e normal să „speak out”. chiar cu riscul de a părea că pozăm în victime pentru cei care judecă superficial situaţia. şi, nu, nu e nici o glumă. verifică data linkului dat de mine mai sus, priveşte data de azi. mai mult de patru luni! un om care, timp de patru luni, nu a avut viaţă şi alte preocupări decât ura încrâncenată pentru o persoană pe care nu o cunoaşte. chiar nu ţi se pare patologic?

 • Victor

  @Lorena: Ba da. Dar mie mi se pare că şi tu îl alimentezi. Şi nu doar citind ce scrie pe-aici ci şi prin alte ogrăzi. Sincer, nu crezi că ar funcţiona mai bine dacă ai da cu ignore? Serios vorbind acum (fără nici o urmă de glumă sau de ironie) din câte am citit scris de tine până acum sunt convins că eşti o femeie suficient de inteligentă încât să nu te pretezi la a te coborî la nivelul oricărui stalker sau troller care-ţi aterizează pe blog.

 • cipslim

  Draga domnule judecator care este, rog a binevoi sa ma ascultati si pe mine in toata povestea asta si sa dati un verdict conform cu cele s-au intamplat cu adevarat , nu conform cu propriile mele opinii sau cu opiniile partii inculpate.
  Contrar opiniei inculpatei eu nu o urmaresc. Daca as sta sa fac acest lucru atacurile impotriva ei ar fi fost oarecum dese, insa chiar ea reunoaste ca ultima data am atacat-o acum 4 luni. Ce se intampla, eu cum dau de ea imi amintesc de marsaviile facute de ea in trecut si dau cu piatra. Ca nici internetii astia romanesti nu is chiar asa de mari cum crede ea si nici ea nu e in centru sa imi dea mie toate linkurile pe care le citesc eu.
  Citesc ce scrie? Da! dar in ce conditii? In momentul cand apare pe vre-un blog citit de mine un trackback de le ea, ma duc sa vad ce a mai avut de zis despre saracul om (in general ea da cu cacat de fiecare data cand linkeaza pe careva in 50% din cazuri) si de acolo incepe treaba.
  De unde am venit eu la tine pe blog? Ti-a dat ea link? N-ai sa vezi filmu asta.
  Problema ei incepe din momentul in care nu ii impartasesti propria ei opinie despre sine, si cand iti permiti sa-i dovedesti ca greseste intr-o anumita privinta. De ce m-a banat pe mine? nde-i linku fa? sa vada judecatoriu de ce ma-i banat, si sa decida daca eu eram agresiv sau nu ai inteles tu despre ce vorbeam eu si ca sa nu iesi de proasta m-ai banat?
  ia uite-l :
  http://lorenalupu.wordpress.com/2010/05/18/discutie-in-redactia-playboy/
  asia deci ala a fost momentul banarii. Pana acolo am mai avut discutii, eram chiar bine primit si se discuta oarecum normal.
  Ca de exemplu:
  http://lorenalupu.wordpress.com/2009/08/09/porno-involuntar-cu-pepeni/
  Si apoi am lasat-o cu tot cu blogu ei si mi-am vazut de treaba pana in momentele cand aparea pe nush ce blog.
  You see, teoria mea e ca daca esti marlan nu meriti tratat altfel decat cu marlanie, si astfel discut cu ea, la modul pe care il uraste cel mai tare: cu lipsa totala de respect si consideratiune.
  De ce? Pentru ca ea nu are respect pentru nimeni in afara de ea sau de cei de care are nevoie.

  Bine eu nu stiu daca ea constientizeaza treaba asta, de exemplu dupa ce vad ce a scris despre Popescu (eu l-am intrebat pe Cristian Teodorescu sa jurizeze si nu i s-a parut ca e prea important el sa faca asa ceva, cum a fost cazul cu Lorena, ci chiar a fost incantat) mi se pare ca ori e o jigodie pana in adancul sufletului ori nu realizeaza ce zice.
  De curiozitate o sa dezgrop linkurile.
  Daca eu dovedesc ca tu ai fost invitata dupa ce a fost scrisa chestia cu Playboy si ca Popescu nu avea idee despre legatura ta cu revista, inaintezi scuze? Nu mie, lu Popescu ca sa zicem ca eu is rau zi taran si marlan, etc.
  Dar vai! Lorena nu si-a cerut niciodata scuze ca ea e perfecta.

  Asa, si tu ce mai zici Victore, sanatos, voinic?

 • veutzu

  Concluzia ta e corecta: se cearta atata pe prostii, incat au uitat ca tre sa scrie bine si funny. Si cine pierde? Cititorul… Si cine o sa piarda pana la urma? Pai chiar ei, cand cititorii se vor pictisi de impartirea asta pe gasti…

 • Pisica Roz

  haoleu!!! Ce-i spalatura asta aicishea la tine pi blog??? :))))
  Lasand deoparte balacareala de mai sus, mie imi placea Catavencu. Nu stiu unde s-au dus talentele, da’ Kamikaze e nasol rau. Sa mor de-am vazut ceva care sa smulga un zambet macar de la mine. Mie imi miroase mai mult a loc de dedicat rahat. Parerea mea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: