Îţi doresc ceea ce-mi doreşti tu mie


Continui iniţiativa de a publica scrisorile deschise trimise miercuri seară preşedintelui României Traian Băsescu la adresa de poştă electronică a Administraţiei Prezidenţiale de către membrii grupului „Să schimbăm România, ACUM!!!„. Scrisorile sunt adresate de fapt întregii clase politice pentru că sunt toţi plămădiţi din acelaşi aluat corupt şi rânced. De data asta vă servesc cu o scrisoare a unei prietene foarte vechi şi dragi mie. Oana, ai cuvântul:

Se spune o urare printre romani: îti urez ceea ce imi doresti tu mie. Va uram sa ajungeti macar la judecata de apoi sa dati socoteala pentru genocidul pe care vreti sa il infaptuiti fara pic de jena, ne dorim ca macar copiii si nepotii dumneavoastra sa ajunga sa traiasca viitorul luminos pe care ni-l pregatiti. E bine totusi ca exista si moartea, pentru ca in felul acesta sunt sigura ca nu veti mai apuca sa nenorociti chiar si pe nepotii mei pentru ca nimeni nu e vesnic. Pentru ca faceti ca toate sperantele noastre de supravietuire sa fie eradicate, pentru faptul ca promovati comunismul crancen si odios cu nonsalanta, pentru ca cel mai bine dintre toate legile stiti sa respectati legea junglei, pentru ca ne faceti sa ne simtim ca in lagarele de concentrare in care alternativa cea mai dulce este asteptarea mortii, pentru ca ati ajuns sa traiti ,,bine” va spunem un binemeritat BRAVO.

Cu umilinta impusa, un profesor din Romania,
Oana Dicu

Vă reamintesc că aceaste scrisori deschise pot fi considerate nişte petiţii. Oricine simte că rezonează cu conţinutul acestora este liber să le semneze în comentarii cu numele, vârsta şi oraşul de domiciliu. Prima scrisoare adresată „aleşilor” o puteţi citi aici. Vă mulţumesc.


One response to “Îţi doresc ceea ce-mi doreşti tu mie

 • Elena

  Bine mai copii, am inteles ca ii iubiti pe „cei de sus”, dar de schimbat Romania cum aveti de gand sa o schimbati?
  Pe ai nostrii conducatori ii doare in cot de parerea lumii, asta o stiti deja, ca altfel n-ar fura ca-n codru si fara rusine. In concluzie, descarcati-va, ziceti-le de mama si de surori daca asta va face sa va simtiti mai bine, dar asta nu schimba nimic in Romania.
  Mai bine sa ne facem un examen de constiinta: visul romanului in general e sa ajunga sa traiasca „bine”, cum zice Oana, cu orice mijloace. Sa nu fim ipocriti, e asa pt marea majoritate, suntem dispusi la orice compromis pt un castig suplimentar si suntem convinsi ca e corect asa. Ne educam copiii in acelasi spirit convinsi ca asta ii va ajuta in viata. Adevarul e ca crestem un viitor la fel de negru pentru tara aia, pt ca tara suntem noi. Alesii ne reprezinta. Americanii sunt ipocriti, sustin idei pe care nu le respecta? Poate, dar macar au bunul simt sa se rusineze sa zica pe fata ca iau decizia mai comoda si nu cea mai corecta. La noi a murit pana si rusinea.
  Stiu ca nu suntem toti asa. Eu sunt luata peste picior de persoanele cele mai integre pe care le cunosc pt idealismul meu. Poate nu e practic, dar semanam ce culegem. Pe mine constiinta curata ma face sa dorm bine noaptea. Stiu ca nu pot schimba lumea, dar pot alege de ce fel de persoane sa ma inconjor.
  Stiu, stiu, un idealist e naiv, nu poate fi un leader bun pt o tara. Dar poate un pic mai putin cinism poporului roman nu i-ar strica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: