SENZAŢIONAL: Hack made in Romania pe site-ul ziarului La Stampa


Luaţi de vă informaţi de la jurnalistul din mine. Can Can şi Libertatea şi Zoso sunt pitici.
E în curs un atac informatic made in Romania asupra siteurilor a două dintre cele mai prestigioase publicaţii naţionale din Italia, şi anume cotidianul La Stampa şi Corriere della Sera. Cele două ziare au fost şi sunt principalele instrumente ale inflaţiei capitalului de imagine a românilor din Italia. In special prin asocierea românilor cu ţiganii, idee pe care o „pompează” neîncetat în opinia publică prin articolele rasiste la limita legalităţii şi prin fotografiile irelevante, de cele mai multe ori imagini de arhivă cu cerşetori de etnie romă care nu au nici o legătură cu faptele relatate în articole, fapte ai căror protagonişti sunt cetăţeni români. Intervenţiile cititorilor prin comentariile la articolele sus-amintite, petiţiile online sau scrise, bilingve sau nu, protestele oficiale ale asociaţiilor nu au dus la nici un rezultat. Ei şi-au văzut mai departe de activitatea lor mizerabilă de defăimare. Până acum. De fapt, după cum mi-a semnalat Cristi, până ieri. Google zice că subdomeniile http://tuttoaffari.lastampa.it/index.html şi http://citymusiclab.city.corriere.it/eventi/ sunt aşa cum vedeţi în imaginea de mai jos de pe 30 apr 2010 03:14:47 GMT.

În sfârşit cineva a luat atitudine. Îşi spun Romanian National Security (Securitatea Naţională Română) şi sunt un grup de hackeri naţionalişti porniţi împotriva atacurilor presei occidentale la imaginea poporului român. După cum vedeţi, gestul are impact vizual, simbol naţionalist, uşor extremist, aşa cum îi şade bine unei astfel de acţiuni şi chiar o coloană sonoră sugestivă, foarte bine aleasă: Balada lui Ciprian Porumbescu.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Părerea mea este că, trecând peste greşelile gramaticale (oricum italienii nu le vor percepe), intenţia este lăudabilă. Pentru că împotriva rasismului şi xenofobiei italienilor nu putem lupta decât cu arme extreme. Mesajul este scurt, la obiect, fără insulte şi şi fără injurii. Şi în faţa unui astfel de gest nu-mi rămâne decât să mă ridic, să aplaud şi să zic: „Bravo RNS! Oricine aţi fi.”
La ora la care scriu articolul (1 mai, 00:30) mesajul încă se afla acolo. Ceea ce mai adaugă o „calitate” la caracterul italian colectiv: sunt praf la internet. Ce mi se pare şi mai ciudat este că după aproape 24 de ore nici o publicaţie sau post TV nu s-a sesizat cu privire la acest fapt. Ceea ce mă face să mă gândesc că cei de la RNS au fost cam blânzi. Poate un atac o idee mai agresiv stârnea valurile cuvenite şi atrăgea atenţia meritată din partea mass media.

Completare ulterioară (1 Mai, 11:25): A treia ţintă a hackerilor în presa italiană a fost trustul naţional RAI. Dar nu au lovit în site-ul principal ci în două site-uri afiliate. Pe unul din ele mesajul este încă acolo: http://mirrorturk.com/deface_mirror/?id=150377. Pe cealaltă pagină deja au luat măsuri. Deci se pare că RAI se mobilizează mai repede

Reclame

39 responses to “SENZAŢIONAL: Hack made in Romania pe site-ul ziarului La Stampa

 • Pisica Roz

  Si acum tot acolo sunt, stai linistit. Greu cu tehnologia asta…
  Am spus-o si o mai zic: sa nu uite nici ei ce-au facut cand au emigrat in valuri in America (State, Brazilia etc.). Roata asta (chiar daca e mare si grea) tot se intoarce odata si odata.

 • Dutu Mihai

  Bă, ce kkt crezi că au realizat? Dacă tot le-au hăcuit site-urile, de ce nu au lăsat mesaje în italiană? Ce rost are să ataci o naţie şi să le dai ultimatime în limba ta? Bă, până şi ăia de la Al-Quaida (sau cum peleu se scrie numele echipei lu’ Bin la den. :D) lasă mesaje în engleză când atacă micuţii. Suntem vai pula noastră. Nici măcar în limba română n-au scris corect. Da’ suntem hackeri. 😀

 • Victor

  Da, au nevoie de ceva lecţii suplimentare de limba română. Eu cred că scriu în româneşte pentru a sublinia caracterul naţionalist al protestului şi în italiană nu scriu pentru că sunt din România (probabil nu ştie nici unul italiană) şi acţionează prin prisma a ceea ce spune opinia publică din România. Nu sunt la prima acţiune. Au mai atacat site-ul Le Monde şi încă un site din Marea Britanie acum câteva zile. Dar stai liniştit, că italienii vor primi mesajul. Şi am aşa un feeling că nu vor percepe greşelile. Şi până una alta, intenţia e lăudabilă şi decamdată e tot ce avem. Poate cu timpul se vor ridica şi alţii mai „gramaţi”. Şi tre’ să recunoşti că au gusturi în materie de muzică. 🙂

 • Dutu Mihai

  Băi, Victore, e ca şi cum tu, italian fiind, ai fi înjurat de mine, român, în limba română, pt că eşti rasist. Ne aude lumea, rrumânii mă aplaudă, da’ tu tot nu înţelegi ce ţi-am zis. Macaronarul simplu care dă click pe site-urile hăcuite ce înţelege? Un kkt. Câţi se vor duce la Google translate să priceapă ce scrie acolo? Câţi vor înţelege cu adevărat gestul?

 • Victor

  Puţini, mai ales că textul nu e selectabil, face parte din poză. Asta înseamnă că tre’ să scrie manual în Google Translate tot ce scrie acolo. Aici îţi dau dreptate.

 • emiteh

  Parera mea este ca mesajul nu este adresat populatiei italiene, acelei persoane care intra pe site. Poate este adresat presei italiene care la fiecare ocazie (si ocazii sunt destule) nu pierd oportunitatea sa sublinieze cetatenia romana in stirile negative, si nu va faceti griji ca o persoana care sa le traduca ce este scris pe imagine o gasesc fara probleme.

 • alt victor

  yo! grammar nazi! rom = bautura ; rrom = tigan. ok?

 • Dutu Mihai

  @emiteh: aplicând principiul ăsta, găsesc inutil să mai învăţăm orice altă limbă străină. La urma urmei se găseşte cineva să traducă ce rahat spunem. Mişto şi extrem de corect. Mai rămână să fie de acord cu noi şi restul planetei şi ne-am scos, ne vom mândri că limba română e de circulaţie internaţională.

 • LIVIU

  sa fiu cinstit nu cred ca e roman sa nu inteleaga un va fanculo chiar daca nu a trecut prin italia…intonatia daca o auzi si tot intelegi…cat despre ceea ce au facut baietii astia e laudabil numai ca parte informatica…scuzati greselile gramaticale dar un deceniu in cizma poate ma alterat…

 • Victor

  @victor mai prost şi cu „v” mic: Moşu-meu are o vorbă: lasă-i prostului suficient timp că se face de râs singur şi nu mai e nevoie să te oboseşti tu.
  Ia intră matale acilea, la explicaţia cuvântului „rom” şi vezi care este prima definiţie. Ştii, dexonline.ro ţi-e la fel de prieten ca şi google. Te ajută să nu te faci de căcat când deschizi gura, atunci când nu reuşeşti de unul singur.

 • miky

  mai dutule..inteligentule ….care esti tu…poate daca ai trai in italia ti’ai schimba parerea…si ce au facut oamenii astia e mult mai mult decat au reusit sa faca guvernul si mass-media din romania cu privire la imaginea romaniei si a romanului cinstit.asa ca astfel de comentarii tinele pt tine….ok?iar vai pula ta esti tu mai … nu mai vb in numele tuturor

 • Victor

  @miky: Te-ai cam greşit, coae. Mihai chiar trăieşte în peninsulă. Şi încă de câţiva ani buni. Sincer cunosc puţini care să-şi fi dat seama cam cum merge treaba în societatea italiană, mai bine ca el. Cel puţin în ceea ce priveşte diaspora din Italia.

 • miky

  si tu ca si el vb ca un mahalagiu ….atunci el traieste intre 4 pereti…e surd si orb ……iar daca traieste in italia intelege asta …sei abbastanza shemo quindi meglio stai zitto. si daca tu ii faci macaronari si ei au tot dreptul sa te faca cersetor respecta asa cum vrei sa fii respectat …tu esti in italia.. ca un oaspete ..pana nu vom invata asta nu ne vom putea integra niciunde.

 • Victor

  Abbastanza scemo per cosa, maestre. Hai, te rog, du-te la pupat în cur macaronari că dacă tot vrei să te integrezi cu ei, mai ai de lucrat cu limba (cea vorbită, pen’că nu mă refeream la french kiss când te-am trimis să-i pupi în cur;deşi…)

 • miky

  [COMENTARIU MODERAT! Pentru lipsă de coerenţă în exprimare, lipsă de consecvenţă în afirmaţii şi lipsă de limba română şi de cele 4 clase primare obligatorii pentru a comenta pe blogul meu. În plus, autorul e suspectat de personalitate disociativă şi este sfătuit la modul cel mai sincer să meargă să fie căutat la cap.]

 • alt victor

  ROM1, (2) romuri, s.n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestie de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește într-un păhărel sau într-un țoi. [Var.: rum (reg.) s.n.] – Din fr. rhum, germ. Rum.

 • alt victor

  😛 sugi pula cu p mijlociu :)))) grande, fratello!

 • alt victor

  @ liviu. Pai si un deceniu prin cizma nu te-a invatzat sa scrii „vaffanculo” ? grav 🙂

  • LIVIU

   nu e asa grav coane am cerut scuze in avans pentru gramatica mea…asta e , nu suntem toti asa culti…mai suntem si de astia cu sapa prin Italia . P.S. daca citeai bine vedeai ca lipseste si o litera ceea ce il face sa devina un regionalism , prin partile mele asa se zice . O zi buna

 • miky

  exact ce spuneam mai sus ….numele tau e sinonim cu tot ce e mai urat..depravat si lipsit de orice bun simt tu nu reprezinti romanii …care au cladit aceasta tara tu ii reprezinti pe cei care o defaimeaza si care fac ca toata europa sa ne urasca…esti josnic …mojic…neghiob trebuie sa imi cer scuze taranilor ca am asociat numele lor cu tine…fa’ti un serviciu si ia’ti o grenada si fa’ti freza cu ea…nu esti capabil sa scrii un articol fara sa folosesti abjectii si cuvinte de mahala …halal roman cu r minuscul …..si da stiu sa scriu vaffanculo

 • alt victor

  mai miky, ce ai ma de te incalzesti asa? de ce esti tu asa impotriva lumii? sa vie vorba de un alt copil maltratat sau pur si simplu de inca un roman frustrat? dintre toti tu esti cel mai ofensiv si agresiv. mergi pe principiu „nu imi place nu citesc” si FUCK OFF!

 • alt victor

  A1 Si daca ai vreo problema cu numele Victor, asi fi mai mult decat bucuros sa te ajut personal sa treci peste (sau pe sub) asta cu 2-3 palme peste boticu ala din care tot strambi. E bine sa faci pe viteazul cand te ascunzi dupa un monitor?

 • miky

  nu sunt impotriva lumii sunt impotriva celor care nu vad lucrurile asa cum sunt sau poate nu stiu si vb aiurea.poate am fost deplasat. dar crede’ma ca m’am c’am saturat de ura reciproca si faptul ca oamenii cred tot ce li se transmite prin mass media si nu mai pot percepe realitatea asa cum e.nu mai pot face diferenta dintre buni si rai.dar odata cu cei care au venit pt un viitor mai bun..o viata cinstita si demna..au venit si scursuri ale societati..animale demne de orice dispret.iti spun ca in toata europa..daca te intreaba cineva ce nationalitate ai iti garantez ca iti va fi rusine sa spui ca esti roman..pt ca in momentul urmator te va privi cu frica si dispret.. va urez o viata frumoasa…..si scz celor ce citesc nu si celui carui i’a fost adresat.

 • Dutu Mihai

  miky, să-ţi zici cât eşti de dobitoc sau te-ai săturat de placa asta? Pun pariu câ te-au scăpat în cap de n ori când erai mic. Tu-mi vorbeşti mie de deminitate când îmi spui că am venit aici ca oaspete şi tre’ să-mi ţin gura. Gogule, sunt în Italia pt că aşa am vrut eu, nu m-au chemat ei. Apoi îmi plătesc taxele şi respect legile şi atunci când trebuie ştiu să-mi cer drepturile. Tu, probabil eşti un rural obosit cu greierii-n călcâie şi nu prea suflă în faţa macaronarilor. A, şi dacă tot am ajuns aici, îmi permit să-i numesc macaronari în discuţiile cu conaţionalii mei. Capisci? Nu prea cred, da’ nu-mi place să râmăn dator. Nu în ultimul rând, ştiu că netul permite primatelor ca tine să se exprime dar dai dovadă de lipsă de cojones când postezi la adăpostul unui pseudonim. Vezi tu, la mine e simplu, am link şi te duci direct pe blogul meu, unde afli cine sunt. În cazul tău … eşti un nimeni cu prea mult tupeu. În cazul ăsta roagă-te să nu rămâi fără curent, că rămâi şi fără tupeu şi cuvinte.
  Victore, vezi ce se întâmplă când laşi uşa deschisă tuturor idioţilor? 😀 E tare de tot tizul tău care te ameninţă. Băi, Gigel, tu nu cumva ai tupeu tot din spatele monitorului? Greu cu logica şi am impresia că şi dacă ţi-aş da adresa exactă să vii să mă pălmuieşti (după ce termini cu Victor) ţi-ar fi greu. Ştii de ce? Pt că-ţi plouă-n gât.

 • Dutu Mihai

  @all: Era să uit. Băi, europenilor, democraţilor şi moraliştilor, hackingul este destul de în afara legii şi voi ce faceţi? Aud? Sunteţi de acord şi încurajaţi astfel de practici? Foarte tare. Urmează să ieşim cu furcile şi topoarele să le rupem capetele macaronarilor ori de câte ori comit câte un abuz asupra noastră. Bă, n-am auzit şi eu pe unul singur să se dezică sau să ţină distanţă faţă de astfel de practici. Tipic nouă. 😀

 • alt victor

  @mihai. tu esti Mihai Dutu si eu sunt Victor Constantin. acum ca ne-am prezentat si stii ca ma cunosti destul de bine zi-mi ca ma ascund in spatele unui monitor 🙂 cat despre palme si vitejia de dupa monitor ,ii erau adresate lui miky nu lui Victor. citeste si tu mai bine. nu te stresa mihaita, cu un pix nu se schimba lumea, in schimb o palma uneori poate fi educativa pt unii care nu inteleg altceva. sa traiesti

 • Dutu Mihai

  @alt victor: la ora la care am postat îmi păreai un aliat de-al lui miky. 😀 Te-aştept la o bere să clarificăm neînţelegerea. 😀

 • miky

  :))) stiti ce ma distreaza …putin imi pasa de ce fac romanii pe unde se duc ma doare’n cur fiecare e pe cont propriu ….eu sunt multumit ca v’am enervat… eu v’am dat’o si voi a’ti luat’o .:))) sunteti tari ….atat am vrut…..distractie fratellloooo…ne mai auzim ..imi place de voi …poate facem si schimb de id’ul de mess…sa devnim mai intimi :)))))

 • Să-i ardem pe micuţi | Alandala

  […] Ita­lia a pier­dut o bătă­lie pe câm­pul de luptă IT. Am năvă­lit şi le-am spart casa (a se citi site-urile) unor ziare. Bine, n-am înţe­les de ce mesa­jul de pe site-urile hack-uite […]

 • alt victor

  @mihai: bere sa fie! offro io! 🙂

 • Victor

  Un singur „f”. Consoanele nu se dublează dacă au alte consoane lângă ele. Never. „Offerta” e corect, dar „offro” nu. :p

 • alt victor

  fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffotiti! 😀

 • alt victor

  ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffotiti!
  vaffffffffffffffffffffanculo 😀 f

 • eu

  Ceea ce nu stitzi voi e ca sunt romani care stiu cum sa blocheze functzionare retzelelor de telefonie,televizive,si altele. dar asta suna deja a terorism si nu trebuie decat sa aratam celalalt obraz decat sa ne cobaram la nivelul maimutzelor.

 • Elena

  Sorry Victoras, dar singura persoana lucida din cati au comentat a fost Dutu. Din aia care au comentat informatia si nu comentariile alorlalti. Mie sincer mesajul mi s-a parut penibil, mi s-a facut din nou rusine ca sunt din aceeasi natie cu dobitocii aia. Asta e adevarul, suntem primirivi, barbari, agresivi si inculti. Ne lipseste minimul ala de civilizatie care sa ne faca demni de o oarecare reactie a Europei. De la imnul Romaniei, pana la cea mai recenta si pseudo-culta manifestare de patriotism, ideea e aceeasi:toti au ce au cu noi, dar va veni ziua in care ne vom razbuna si ii vom pedepsi pe dusmani. Mania persecutiei, reactii violente…Nu tot ce zic italienii e gresit, si stii asta. Ca sunt rasisti (sau poate doar nationalisti intr-un mod mai putin agresiv decat voi) e prea clar. Pe de alta parte astia inca n-au amenintat sa ne faca felul, si pt ei e prea putin important ca tiganul nu e de nationalitate romana, are buletin romanesc, suparati-va pe Ceausescu sau cine i-a facut romani.

 • Elena

  A propos, eu sunt rasista in privinta tiganilor.. Nu sunt mandra de asta, dar cred ca se datoreaza tot faptului ca in lume sunt asimilati romanilor, altfel m-ar fi durut in cur ca sunt hoti, ca isi educa plozii sa devina perfecti infractori, ca put si tot restul.
  Dar asta nu ma face sa ii urasc, ci doar sa ii evit.

 • Uno

  Buna,stati linistiti,ca asta e doar inceputul,daca vor mai continua sa vorbeasca ce nu trebuie,nu vom mai fi asa indulgenti cu ei,a 2 oara,va fi mai grav.O zi buna.

 • Uno

  Si tu domnisoara Elena,ar fi bine sa te abtii,sau daca ai ceva de comentat,contacteaza-ma la id-ul facempaguba poate jucam un Tetris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: